keskiviikko 7. elokuuta 2019

Koivisto-viikon teemana historia keskiviikkona 28.8.2019

Äänekoskella Koiviston Kyläyhdistys ja Vanhan Äänekosken kotiseutuyhdistys järjestevät Koivisto-viikon 26.8.-1.9.2019. Paikalliset asukkaat ovat ideoineet uutta kesätapahtumaa, jossa kiinnitetään huomiota nykyään elinvoimaisen seudun keskeiseen merkitykseen muun muassa Keski-Suomen historiassa. Esimerkiksi Suomen ensimmäinen postikonttori perustettiin Sisä-Suomen solmukohtaan vuonna 1786.

Koivisto-viikon eri päivinä keskitytään erilaisiin teemoihin, mutta erityisesti keskiviikko 28.8.2019 on omistettu alueen historialle. Jyväskylän Historiallinen yhdistys on mukana järjestämässä kaikille kiinnostuneille avointa työpajaa Koiviston merkityksestä Sisä-Suomen keskuspaikkana 1700-1800-luvulla. Työpajassa käydään asiantuntijoiden ohjaamana lävitse aihepiiriä koskevia aineistoja ja kootaan tietoja yhteen.

Seuratalolla

(Koivistonkyläntie 101, 44250 Äänekoivisto)
klo 11.30 Sisä-Suomen ensimmäisen postikonttorin historiasta
  • Muhluniemen postikonttori näyttely- yläkerta Timo Enäkoski
HUOM TARKENTUNUT AIKATAULU klo 12.00–17.00 Työpajoja, Koiviston merkitys Sisä-Suomen keskuspaikkana 1700-1800 luvulla. Johdantoja myös nykypäivään. Aiheina muun muassa postilaitos, liikenneyhteydet ja virkamiehistö.
  • Jyväskylä historiallinen yhdistys ja Äänekosken vanha kotiseutuyhdistys
klo 18.00 Yleisöluento Koiviston kylän historia ja merkitys keskiajalta alkaen
  • Marko Lamberg, professori, Tampereen yliopisto pohjoismaiden historian dosentti

Lisätietoja Koivisto-viikon keskiviikon ohjelmasta: https://sites.google.com/site/koivistonkylayhdistys/koivistoviikko/koivistoviikkoke28-8

Koivisto-viikon koko ohjelma teemoittain ja yhteystiedot: https://sites.google.com/site/koivistonkylayhdistys/koivistoviikko

Kaikki kiinnostuneet ovat vapaasti tervetulleita osallistumaan historiatilaisuuksiin sekä laajemmin Koivisto-viikolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti